Perfecte plaatje schieten?

We willen allemaal de fotograaf in ons naar boven laten komen wanneer we een camera vast hebben. Het schieten van de perfecte foto is nog niet zo eenvoudig als dat het soms lijkt. Benieuwd hoe u het perfecte plaatje schiet? We hebben wat tips.

1. Investeer in een goede camera
Tegenwoordig hebben vele telefoons een goede camera, maar er gaat niets boven de resolutie van een goede camera. U zult merken wanneer u een goede camera gebruikt er automatisch mooiere foto’s ontstaan. Tip: bekijk een tutorial op Youtube of neem de verschillende standen goed door.

2. Natuurlijk licht wint het altijd
Goede studiolampen helpen een berg, maar wanneer u hier niet over beschikt raden we toch echt natuurlijk licht aan. Dag licht en zon zijn de belangrijkste ingrediënten voor een mooi resultaat.

3. De juiste achtergrond gebruiken
Een te drukke achtergrond kan afleiden van het verhaal dat u probeert te vertellen. Het is belangrijk dat het belangrijkste item niet teveel afgeleid wordt op de foto.

4. Leg echte emoties vast
Niets gaat boven spontaniteit, wanneer er op ongeplande momenten een foto gemaakt wordt van bijvoorbeeld een gezelschap heeft u kans dat er erg leuke, spontane foto’s tussen zitten.

5. Scherpte en diepte
Diepte en focus in een foto kan een mooi en mysterieus effect geven. Door te spelen met het diafragma creëert u een mooi beeld.

6. Eenvoud, de kunst van weglaten
We willen vaak veel en alles tegelijk op een foto, een stilleven kan met eenvoud heel erg mooi en puur zijn. Probeer eens gebruik te maken van minimalisme.

7. Bewerk de foto
Filters en bewerkingsprogramma’s zoals Lightroom kunnen net even dat extra’s aan een foto geven wat het nodig heeft. Speel hiermee om een tof eindresultaat te krijgen.

SCROLL NAAR BOVEN